19Οκτώβριος2018

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
26 Ιανουαρίου 2015

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι είναι η τρίτη δημοκρατική δύναμη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχάρη τηλεφωνικά τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του και σύμφωνα με πληροφορίες κανόνισαν να τα πουν το επόμενο 48ωρο.


«Πριν από τριακόσιες μέρες μια παρέα ξεκίνησε το Ποτάμι. Σήμερα το Ποτάμι είναι η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας. Είναι η νίκη της κοινωνίας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Χωρίς λεφτά, χωρίς προστάτες, χωρίς συμφωνίες με συμφέροντα και συντεχνίες κατορθώσαμε το ακατόρθωτο: Να είμαστε στην Βουλή με 16 Βουλευτές», τόνισε και αποκάλυψε ένα μυστικό, όπως είπε χαρακτηριστικά, το οποίο βρίσκεται πίσω από την επιτυχία του Κινήματός: «Είναι οι εθελοντές μας σε όλη την Ελλάδα. Θα τους είμαι πάντα ευγνώμων για την εμπιστοσύνη τους. Η νίκη είναι δική τους».

«Εμείς δε θα σας προδώσουμε» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στους πολίτες που ψήφισαν Ποτάμι. «Δεν ήταν μια ψήφος θυμού, ήταν μια θετική ψήφος. Μια ψήφος λογικής και θάρρους», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, θύμισε ότι η Ελλάδα είναι ακόμα κοντά στο γκρεμό και, όπως είπε, δε θα φύγει με λόγια αλλά με πράξεις. «Έχουμε προτάσεις, έχουμε ανθρώπους και έχουμε διάθεση να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του και είπε ότι περιμένει να ανταποκριθεί στις ευθύνες του.

«Η χώρα να ενισχύσει τη θέση της στην Ευρώπη, να επουλώσει τις πληγές της και να μπει σε μια πορεία ανάπτυξης. Έχουμε ανάγκη από μεγάλες αλλαγές και από μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. Η Ελλάδα δεν θα αλλάξει επειδή ένα κόμμα θα έχει -αν έχει-151 βουλευτές, χρειάζονται μεγάλες πλειοψηφίες και ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης», τόνισε και προσθεσε:

«Είναι κακό σημάδι ότι σε αυτές τις εκλογές είχαμε ακόμη μικρότερη συμμετοχή από τις εκλογές του 2012. Και είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη των δύο παλιών κομμάτων – της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – που δεν επέτρεψαν σε αυτές τις εκλογές τη συμμετοχή των 18αρηδων».

Επίσης, κακό σημάδι χαρακτήρισε και το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή για άλλη μια φορά είχε ενισχυμένη παρουσία στις εκλογές. «Οι αφορισμοί δεν αποδίδουν και θα πρέπει κάποια στιγμή να αναζητήσουμε τις αληθινές αιτίες που μισό εκατομμύριο Έλληνες επιλέγουν να ψηφίζουν αντιδραστικά. Η κοινωνία δε θα αλλάξει με θυμό και τσαμπουκάδες. Θέλει τόλμη αλλά θέλει και γνώση. Πρέπει να φέρουμε πιο κοντά τα λόγια με τις πράξεις», είπε.

«Εμείς τη Δευτέρα δε ξεκινάμε νέο προεκλογικό αγώνα, όπως είθισται να κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εμείς θα είμαστε παρόντες για να λέμε ναι εκεί που συμφωνούμε, να λέμε όχι εκεί που κινδυνεύει η χώρα και πάντα να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις. Το Ποτάμι θα είναι εδώ για την Δικαιοσύνη, την Εργασία, την Παιδεία», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

antenna.gr