10Δεκέμβριος2018

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
08 Μαΐου 2014

Στράτος Καράτσαλος : Η κοινωνία μας θα αναπαυθεί μόνο όταν τα πράγματα αλλάξουν

Η κρίσιμη αυτή περίοδος πολιτικής, οικονομικής και ιδεολογικής κρίσης που διανύουμε έχει οδηγήσει τον τόπο μας σε δύσκολες καταστάσεις. Η ανεργία, η αβεβαιότητα για το εργασιακό μας μέλλον και η εν γένει απαξίωση των θεμελιωδών θεσμών της κοινωνίας μας

αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης αλλά και ελπίδας.

Η νέα γενιά βιώνει την καθημερινή κατάρρευση όλων όσων θεωρούνταν δεδομένα. Οι νέοι παλεύουν να διαβιώσουν με καθημερινή προσπάθεια και αγωνία με σκοπό, όχι το κέρδος - αλλά να γίνουν αυτάρκεις και αξιοπρεπείς.

Ως μέλος αυτής της γενιάς και νέος επαγγελματίας, με οδηγό το όραμα κάθε νέου και εκσυγχρονιστή πολίτη, αντιλαμβάνομαι την «αλλαγή» ως τη μοναδική λύση στα παραπάνω προβλήματα. «Μεταβάλλον αναπαύεται» είπε ο Ηράκλειτος και έτσι η κοινωνία μας θα αναπαυθεί μόνο όταν τα πράγματα αλλάξουν.

Για να φέρουμε τη χώρα μας σε πορεία παράλληλη με τις υπόλοιπες ισχυρές δυνάμεις στην Ευρώπη και στον κόσμο πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε τον αγώνα από κάθε γειτονιά, από κάθε δήμο. Η ανανέωση των πολιτικών προσώπων και η στροφή σε διαφορετική νοοτροπία είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να εκσυγχρονίσουμε τους θεσμούς και να δημιουργήσουμε μια νέα Δημόσια Διοίκηση που θα έχει ως πυλώνες της τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια. Η δική μου φιλοδοξία είναι να προσφέρω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου στην πορεία αυτή με αλληλοσεβασμό και συνεργασία.

Με εκτίμηση
Στράτος Δ. Καράτσαλος
Δικηγόρος
Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής κοινότητας Αγρινίου
Με τον Γιώργο ΠαπαναστασίουΠροσθήκη σχολίου