22Μάρτιος2017

21 Μαΐου 2014 Γράφτηκε από την 

Δημήτρης Χατζησωκράτης : Από την Ευρώπη της λιτότητας να πάμε στην ανοιχτή Ευρώπη [video]

Επίσκεψη στην πόλη του Αγρινίου πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 21 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «ΔΗΜΑΡ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», Δημήτρης Χατζησωκράτης, όπου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Ν.Ε Αιτ/νιας της ΔΗΜΑΡ.

Στην συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε η βουλευτής Αιτν/νίας της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, και τα μέλη της Ν.Ε Αιτ/νιας της ΔΗΜΑΡ, κος Παύλος Θεοδωρίδης και κ.Νίκος Σκιαδάς.
Ο κ. Θεοδωρίδης στη σύντομη εισήγησή τουαναφερόμενος στον Θ.Σώκο και τις περιφερειακές εκλογές,  έκανε λόγο για " δύσκολη μάχη υπό αντίξοες συνθήκες εξασφαλίζοντας ένα ικανοποιητικό ποσοστό συμμετοχής στο περιφερειακό συμβούλιο", ενώ κάλεσε τα μέλη και τους φίλους " να συστρατευτούν με τη ΔΗΜΑΡ για τη στήριξη αξιόπιστων προσώπων γιατί οι επερχόμενες ευρωεκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας "

IMG 1518

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Δ. Χατζησωκράτης, αναφέρθηκε στις εκλογές λέγοντας " Αυτές οι συγκεκριμένες εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, διότι έχει τέσσερα χρόνια περίπου που η χώρα μας συναντά δυσκολίες, γι' αυτό η ΔΗΜΑΡ έχει διπλό στόχο και ζητά από τους πολίτες να στείλουν διπλό μήνυμα με τη ψήφο τους. 

Πρωτίστως, το μήνυμα είναι το"  τι Ευρώπη θέλουμε, Θέλουμε μια άλλη πορεία για τη χώρα μας στην Ευρώπη, ενώ δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που η Ευρώπη έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Οι λύσεις δόθηκαν από ηγέτιδες χώρες, που χαρακτηρίζονται για την συντηρητικότητα τους. Το εκκρεμές πρέπει να πάει απο τα δεξιά προς το κέντρο και αριστερά, και από την Ευρώπη της λιτότητας και της περιχαράκωσης να πάμε στην ανοιχτή Ευρώπη, την Ευρώπη της αλληλεγγύης ".

"Δεύτερον," συνέχισε ο κ. Χατζησωκράτης, " οι εξελίξεις στην Ευρώπη επηρεάζουν την Ελλάδα και το αντίστροφο, γι' αυτο το δεύτερο μήνυμα πρέπει να είναι το ότι δε μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας ".

Τέλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ, σε ερώτηση του VRES-AGRINIO.GR για τα βασικά σημεία στα οποία θα δώσει πρωτεραιότητα η ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση εκλογής ευρωβουλευτών της, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας, το οποιο είναι και το πλέον σημαντικό, ενώ έκανε λόγο για αντιμετώπισή της με το να δοθεί έμφαση στην αγροτική πολιτική, η οποία θα ενισχυθεί με τη δημιουργία συνεταιριστικών - συλλογικών τρόπων δράσης, πρόταση στην οποία αναφέρθηκε μετέπειτα σε παρέμβασή του και ο κ. Σκιαδάς.
Δεύτερη πρωτεραιότητα είναι το χρέος, όπου τόνισε πως δεν έχει σημασία το πόσο μεγάλο είναι αλλά το ποσό που κάθε χρόνο θα αποπληρώνεται.
Και τρίτον, αναφέρθηκε στη διασφάλιση της θέσης της χώρας μας στην Ευρώπη, στην αδιαπραγμάτευτη παραμονή της στο ευρώ και την ευρωζώνη.

Παράλληλα, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κα Ν.Φούντα αναφερόμενη στις ευρωεκλογές, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν, δήλωσε χαρακτηριστικά  πως " πρέπει να αρθεί το φαινόμενο της ψηφου αντίδρασης, πως αυτή τη φορά ψηφίζουμε για την Ευρώπη, και πως για να γίνει η στροφή από την Ευρώπη της λιτότητας στην Ευρώπη της προοδευτικότητας, δεν πρέπει να απέχουμε από τη διαδικασία της ψήφου αλλα να προσπαθήσουμε όλοι να συμβάλλουμε σε αυτό ". 

IMG 1519

IMG 1514

 

FBWRITECOMMENTΠροσθήκη σχολίου