18Οκτώβριος2018

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
18 Ιουλίου 2016 Γράφτηκε από την 

Απόπειρα εξαπάτησης ηλικιωμένων στο Αγρίνιο με πρόσχημα τροχαίο

Απόπειρες εξαπάτησης ηλικιωμένων σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο. Συγκεκριμένα, άγνωστοι τηλεφώνησαν σε σπίτια ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και ισχυριζόμενοι πως η κόρη των ηλικιωμένων προκάλεσε τροχαίο κατά το οποίο ένα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του. 

Και στις δύο περιπτώσεις, ο άγνωστος άντρας τους ζήτησε αρχικά το ποσό των 50.000 ευρώ ενώ αργότερα ζήτησε και χρυσαφικά, με το πρόσχημα να βοηθήσει την κόρη τους, ώστε να μην της απαγγελθούν κατηγορίες. Την ίδια ώρα ακουγόταν στο τηλέφωνο μαζί του και μια γυναικεία φωνή ισχυριζόμενη την κόρη όπου με κλάματα και φωνές εκλιπαρούσε " τη μητέρα της" να τη βοηθήσει.
Και οι δύο ηλικιωμένες, αρχικά αισθάνθηκαν σύγχιση με όλα αυτά που άκουγαν, αλλά γρήγορα κατάλαβαν πως επρόκειτο για απατεώνες, με αποτέλεσμα να κλείσουν άμεσα το τηλέφωνο και να καλέσουν την αστυνομία.
Μάλιστα η μία εκ των δύο λίγο μετά το πρώτο τηλεφώνημα, δέχτηκε ακόμη ένα τηλεφώνημα από τους απατεώνες, όπου γυναίκα αυτή τη φορά προσποιούμενη την αστυνομικό, προσπάθησε να την καθυσηχάσει και να της εκμαιεύσει αν έχει στην κατοχή της χρυσαφικά, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς η ηλικιωμένη έκλεισε και πάλι το τηλέφωνο και ενημέρωσε και για το δεύτερο περιστατικό την αστυνομία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για την συγκεκριμένη απάτη με πρόσχημα τροχαίο, αφού πριν από μερικούς μήνες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, συνέβησαν προσπάθειες εξαπάτησης ηλικιωμένων, με την ίδια ακριβώς μέθοδο.Προσθήκη σχολίου