24Απρίλιος2018

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
08 Σεπτεμβρίου 2013 Γράφτηκε από 

Ντοκιμαντέρ για την ανάπλαση του δημοτικού Παπαστράτειου πάρκου - δηλώσεις

Η ανοικτή συνέλευση για την προστασία και την αναζωγόνηση του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου παρουσιάζει το ντοκυμαντέρ " Σώστε το Πάρκο" στο οποίο ο ιατρός Δημήτριος Λυμπουρίδης, ο γεωπόνος Δημήτρης Γερονίκος και η καθηγήτρια Σωτηρία Σταθοπούλου  αναφέρονται στην ανάπλαση του πάρκου από την Δημοτική Αρχή.

lympoyridis

Ο ίδιος αναφέρεται στον Δήμαρχο Αγρινίου για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της ανάπλασης του πάρκου λέγοντας :

"Δυστυχώς, ο Δήμαρχος προσωπικά, θεωρώντας πως είναι ίσως κληρονομιά από τον πατέρα του το χρησιμοποίησε σαν ιδιοκτησία του προσωπική, αποφάσισε με το δικό του τρόπο και τις δικές του πνευματικές δυνατότητες πώς ήθελε να είναι το πάρκο. Δεν ενημέρωσε τον αγρινιώτικο λαό, δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και που προβλέπει η νομοθεσία προκειμένου να γίνει μια παρέμβαση σε ένα τόσο ευαίσθητο οικοσύστημα και μάλιστα σε ένα αστικού τύπου πάρκο.

Ο Δημήτρης Γερονίκος, Γεωπόνος, στο ντοκιμαντέρ αναφέρει

geronikos

" Αν τυχόν φύγει αυτός ο πνεύμονας από το σημείο που βρισκόμαστε θα έχει ως αποτέλεσμα η πόλη
του Αγρινίου να αρχίσει να ζει ημέρες κολαστηρίου. Σε μια πόλη με μέσες θερμοκρασίες σε περιόδους καύσωνα 45 βαθμών υπό συνθήκες άμεσης ακτινοβολίας, φαντάζεστε τι θερμοκρασίες θα προκύψουν αν λείπει αυτή η έκταση"

stathopoulou-sotiria

Η καθηγήτρια Σωτηρία Σταθοπούλου καταγγέλει τον ξεριζωμό δέντρων σε ένα χώρο που δεν εχει χαρτογραφηθεί από το δασαρχείο, " το δασαρχείο μάλλον παρουσιάζει μάλλον μηδενικό αριθμό δέντρων " και μιλά "για αρκετά μεγάλη ζημιά" . Καταγγέλει επίσης το ότι έγιναν εργασίες χωρίς την παρουσία αρμόδιου δασολόγου, και χωρίς την παρουσία του κλιμακίου από την Πάτρα, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι θα είναι παρόντες.