23Μάρτιος2017

Το βιβλίο του Γιώργιου Λεονάρδου ΄΄Το τραγούδι της ψυχής΄΄ παρουσιάζει η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου παρουσιάζει το βιβλίο του Γεώργιου Λεονάρδου ΄΄Το τραγούδι της ψυχής΄΄. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η κα Κωνσταντίνα Ματραλή, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 στις 7.00 μ.μ στο Εντευκτήριο του τρένου και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ολα ξεκινούν στη Σμύρνη, λίγο πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όταν η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, κοπελίτσα ακόμη, αρπάζει τα ηνία της ζωής, της δικής της αλλά και της οικογένειάς της, για να τα βγάλει πέρα τελικά, σαν αληθινός άντρας, πατέρας και αδερφός όλων.

Από τη Σμύρνη, το μυθιστόρημα εξελίσσεται στην Αλεξάνδρεια του Καβάφη, την Αλεξάνδρεια στην οποία έζησε και μεγαλούργησε ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνισμού. Ολοκληρώνεται στο σήμερα, κάπου σε μια παραλία της νότιας Κρήτης, "απέναντι" από την Αλεξάνδρεια.
"Οι ψυχές", γράφει ο συγγραφέας, "ζητούσαν επίμονα να επιστρέψουν στη γη και να περιπλανηθούν ανάμεσά μας έστω και για λίγο". Να ξαναντυθούν τη γήινη εικόνα τους, έστω και μέσα από τις αράδες ενός βιβλίου. Αυτό το βιβλίο κρατάτε στα χέρια σας, Το Τραγούδι της Ψυχής.
Πρόκειται για μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή.


Οι συμπολίτες μας που επιθυμούν να προστεθούν στην παρέα των βιβλιόφιλων μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα

FBWRITECOMMENTΣχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου