19Μάιος2019

VRES-AGRINIO.GR

01 Νοεμβρίου 2016 Γράφτηκε από την 

6o Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου : Ανοιχτό στην κοινωνία - ανοιχτό στη ζωή

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου συνεχίζει και φέτος την πορεία του για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και στη ζωή. Έτσι, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εργοθεραπείας που γιορτάζεται στις 27 Οκτωβρίου, διοργάνωσε τη Δευτέρα 31/10/2016, την παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «Μάθε με ποδήλατο», του συγγραφέα-εργοθεραπευτή Ιωάννη Τσιτσιβού.

Το παραμύθι είναι μια τρυφερή ιστορία, που μέσα από 8 παιδικούς χαρακτήρες μιλά για προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια της εργοθεραπείας και μεταφέρει μηνύματα που αφυπνίζουν εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν παρά ένας κρίκος σε μια «αλυσίδα» δραστηριοτήτων που φέτος ξεκίνησε από την πρώτη μέρα του σχολείου με το πρόγραμμα «υιοθεσίας» των καινούριων μαθητών της πρώτης τάξης από τους μαθητές της έκτης. Κάθε μεγάλο παιδί «υιοθέτησε» ένα «πρωτάκι», μέσα από παιγνιώδεις διαδικασίες που οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων, με στόχο την ενίσχυση των νέων μελών της σχολικής κοινότητας, τη βοήθεια στην προσαρμογή και ένταξή τους στη σχολική καθημερινότητα, αλλά και την ευαισθητοποίηση των μεγαλύτερων μαθητών στο καλωσόρισμα και τη φροντίδα των μικρότερων.

mathe me podilato 2 mathe me podilato 3 mathe me podilato 4

 Λίγες μέρες αργότερα, το σχολείο χάρηκε μια πραγματικά δημιουργική και ευφάνταστη μέρα σχολικού αθλητισμού.
Η ημέρα αυτή χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη χάρη στην εξαιρετική της οργάνωση από τους εκπ/κους φυσικής αγωγής του σχολείου, την αξιοποίηση του πλούσιου αθλητικού εξοπλισμού που επαρκεί για την ταυτόχρονη απασχόληση των 266 μαθητών και την εμπλοκή όλου του προσωπικού.

Παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν και εικαστικές παρεμβάσεις.
Ωστόσο η μεγάλη έκπληξη της ημέρας ήταν ένας ξεχωριστός καλεσμένος, ο Ερμής. Ένα υπέροχο άλογο που, χάρη στην πρωτοβουλία του γυμναστή του σχολείου, κ. Τερζίδη Χρήστου και στη γενναιοδωρία του κυρίου Γιγκλά, στάθηκε η αφορμή να προσεγγίσουν τα παιδιά το άθλημα της ιππασίας. Η συνολική εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη για όλους τους μαθητές!

Όπως δυναμικά ξεκίνησε, έτσι, πλούσια σε δραστηριότητες, και θα συνεχιστεί η φετινή χρονιά. Με το βλέμμα στραμμένο σε ανοιχτούς ορίζοντες για το σχολείο, με στόχο τη συμμετοχή των μαθητών και τη βιωματική εμπειρία, με εφόδιο την κατάρτιση και την εργατικότητα του προσωπικού, το σχολείο θα εξακολουθεί να δημιουργεί και να παρουσιάζει αξιόλογο έργο.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 6ου Δημοτικού σχολείου