19Μάιος2019

VRES-AGRINIO.GR

10 Νοεμβρίου 2010 Γράφτηκε από την 

Σχεδιασμός Ιστοσελίδας και η σημασία της για μια επιχείρηση

site-under-constructionΣτις μέρες μας όπου το Διαδίκτυο αποτελεί το πιο σύγχρονο και δυναμικό τρόπο επικοινωνίας, και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι και της προσωπικής αλλά και της επαγγελματικής μας ζωής, κρίνεται όλο και περισσότερο απαραίτητη η δημιουργία εταιρικής ιστοσελίδας και η προώθηση της επιχείρησής μας, μέσω από το Διαδίκτυο.

Ακόμη και οι μικρές επιχειρήσεις, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη του ίντερνετ, για να προωθήσουν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες τους, με τρόπο εύκολο και οικονομικό.

Έρευνες έχουν δείξει πως οι καταναλωτές εξοικειώνονται περισσότερο με τις εταιρείες που προωθούν τα προϊόντα τους, στα πλαίσια διαφημιστικής εκστρατείας, συνεπώς με προϊόντα που τα βλέπουν συχνότερα απ'ότι άλλα.
Αυτός είναι ένας κανόνας, ανεξάρτητα από τον τρόπο και το μέσο προώθησης της φίρμας ή των προϊόντων/ υπηρεσιών μας.
Από τη στιγμή όμως, που το Διαδίκτυο αποτελεί καθημερινά για εκατομμύρια χρήστες μέσο επικοινωνίας και έρευνας πληροφοριών,
είναι απαραίτητο για τον επαγγελματία να προσαρμοστεί στο γεγονός αυτό και να χρησιμοποιήσει το εργαλείο του ιντερνετ, ως μέσο προβολής και προώθησης της επιχείρησής του.
Η δημιουργία μιας καλαίσθητης και πρακτικής ιστοσελίδας, έχει τη δυνατότητα να προσδώσει στην επιχείρησή σας κύρος, αξιοπιστία, και μια ευκολία στον καταναλωτή να σας γνωρίσει διαδικτυακά, και μετά να σας επισκεφθεί στο χώρο σας ή και ακόμη να πραγματοποιήσει την παραγγελία του μέσω της ιστοσελίδας σας.
Η ευκολία αυτή που παρέχετε στον πελάτη σας, να δει τα προϊόντα σας, μέσω της ιστοσελίδας από το γραφείο αλλά και το
σπίτι του, αποτελεί γι'αυτόν σημαντικό παράγοντα επιλογής.  

Τι πρέπει να προσέξετε όταν φτιάχνετε μια ιστοσελίδα ?
Κατ' αρχήν μια ιστοσελίδα χρειάζεται πρώτα απ'όλα όνομα (domain name) με κατάληξη για την Ελλάδα .gr αλλά και .eu ή .com, και χώρο φιλοξενίας (hosting).  
Πριν την ανάθεση κατασκευής της ιστοσελίδας σας, πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τι είδους ιστοσελίδα θέλετε να φτιάξετε, Δηλαδή, τι θέλετε να παρουσιάσετε μέσα από την ιστοσελίδα, π.χ. προϊόντα ή υπηρεσίες καταναλωτικά ή βιομηχανικά ?
Συνεπώς σε ποιους θέλετε να απευθυνθείτε, στον ιδιώτη καταναλωτή, στον επαγγελματία ή και στους δύο ?
Θέλετε να φτιάξετε μια ιστοσελίδα όπου θα γίνονται αγορές μέσω αυτής και αυτόματη πληρωμή (ηλεκτρονικό κατάστημα -eshop) ή θελετε να φτιάξετε μια ιστοσελίδα που θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της εταιρείας σας, τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες σας, χωρίς να γίνεται ηλεκτρονική αγορα?
Επιθυμείτε επίσης, να αναλάβετε εσείς μετά το σχεδιασμό της ιστοσελίδας, ττον τυχόν εμπλουτισμό της με νέα προϊόντα ή  δεν θέλετε να τη διαχειρίζεστε εσείς αλλά η εταιρεία κατασκευής ?

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως με την κατασκευή μιας ιστοσελίδας, η προώθηση της επιχείρησής σας δε σταματά εκεί.
Θα πρέπει η ιστοσελίδα σας να καταχωρηθεί σε δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης, και να προωθηθεί έτσι ώστε να αυξήσετε την επισκεψιμότητά της και να προσελκύσετε τους καταναλωτές. 
Νέα προϊόντα και υπηρεσίες, πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και να προβάλλονται στην υπάρχουσα ιστοσελίδα σας, γιατί μια ιστοσελίδα δεν πρέπει να μένει στάσιμη, πάντα να την ανανεώνετε ανά διαστήματα.
 
 
Βασιλική Κοσμά
Κατασκευή & Συντήρηση Ιστοσελίδων
email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.