23Μάρτιος2017

salates
Υλικά : 1 ματσάκι μάραθο, 1 αγγούρι, 1 ξινόμηλο, 1 φλυτζάνι ραπανάκια
Για τα σάλτσα μας : στραγγιστό γιαούρτι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1-2 λεμόνια, φρέσκος δυόσμος, λίγες σταγόνες γάλα 
Κόβουμε τον μάραθο, το αγγουράκι με τη φλούδα σε κυβάκια, το ξινόμηλο, επίσης σε κυβάκια, και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες.

Διαβάστε περισσότερα...


Εθνικό μας φαγητό για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος υγράλατος με σκορδαλιά. Πως, όμως, καθιερώθηκε αυτό το έθιμο και πως ενσωματώθηκε στις διατροφικές μας συνήθειες ο μπακαλιάρος ή αλλιώς βακαλάος;

Διαβάστε περισσότερα...


salad-avocando-pligouriΤα αβοκάντο είναι ιδανική τροφή για να τα βάλετε σε σαλάτες, σάλτσες και σούπες, αλλά και σε φέτες στο σάντουιτς αντί για τυρί. Ακόμη, λόγω των καλών λιπαρών που περιέχουν, είναι πολύ καλή τροφή για το δέρμα.
 
Περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες σε σχέση με άλλα φρούτα, μαγνήσιο, κάλιο, γλουταθιόνη (μία φυτοχημική ουσία η οποία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες), βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ, ψευδάργυρο και σίδηρο. Τα 100 γραμμάρια αποδίδουν 160 θερμίδες.
 

Διαβάστε περισσότερα...


zesto_aromatiko_krasi
Υλικά
1 μπουκάλι κόκκινο ξηρό κρασί
2 ποτήρια νερό
1-2 κουταλιές ζάχαρη
(κατά προτίμηση μαύρη)

Διαβάστε περισσότερα...


1. Η ομορφιά της μπύρας είναι ο αφρός της, πιείτε τον.
2. Το ποτήρι της μπύρας δεν πρέπει να είναι ποτέ παγωμένο. Το παγωμένο γυαλί παγώνει τα γευστικά κύτταρα της γλώσσας. Αποτέλεσμα, δεν γευόμαστε τίποτε.
3. Δώσετε έμφαση στην καθαριότητα του ποτηριού, νερό, λίπη, κραγιόν, πάγος καταστρέφουν τον αφρό.
4. Πίνετε πάντα σε κολονάτο ποτήρι, ανάλογα με τη γεύση της και σερβίρετε με προσοχή, ιδιαιτέρως αν έχει τη μαγιά της. Η μπύρα σερβίρεται από χαμηλά, πλαγιάζοντας αρχικά το ποτήρι και κατόπιν σηκώνοντας το όρθιο ταυτόχρονα με τη φιάλη.

Διαβάστε περισσότερα...


classic_margarita1Τεκίλα…Η βάση για ένα ποτό με ένα γυναικείο όνομα, δεν θα μπορούσε παρά να έχει κι αυτό την ιστορία του. Ποτό των Αζτέκων πριν το 1500 η Τεκίλα, χρησιμοποιήθηκε στο Μεξικό με διάφορες παραλλαγές…κυριότερη στην εποχή μας η Margarita.
H συνταγή:

60 ml Τεκίλα
2 κουταλιές triple sec
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λάιμ

Διαβάστε περισσότερα...


Ενόψει των εορτών του Πάσχα και της αυξημένης κατανάλωσης αγαθών, η Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, υπενθυμίζει ποια απλά θέματα πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής κατά την επιλογή και κατανάλωση τροφίμου ώστε αυτό να είναι υγιεινό και ασφαλές και να διασφαλίζεται η υγεία του.

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ-ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ:

Διαβάστε περισσότερα...


olive-oilΤο ελαιόλαδο, ιδιαίτερα το Παρθένο ελαιόλαδο, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε και Α και παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στην οξείδωση. Το τυποποιημένο ελαιόλαδο διατηρείται 12 έως 18 μήνες κάτω από κάποιες προϋποθέσεις:

Διαβάστε περισσότερα...


keikmilouΗ Συνταγή της Ευτυχίας!
Για το μείγμα θα χρειαστείτε

1,5 φλυτζ. ζάχαρη, 2 αυγά, 3/4 βιτάμ(της πλάκας),  1 φλυτζ. χυμό πορτοκάλι, 1 φακελάκι μπέικεν πάουντερ, αλέυρι όσο πάρει μέχρι να πήξει το μείγμα, καρύδια χοντροκομμένα, 1/2 κουτ. του γλυκού κανέλα, 6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες

Διαβάστε περισσότερα...


melomakarona_parliaros

1ο μείγμα:

 

1200g αλεύρι μαλακό,1 κ. γλ. τριμμένα γαρίφαλλα, 2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα, 1 κ. γλ. baking powder, 1 κ. γλ. σόδα, 1 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού.

2ο μείγμα:

Διαβάστε περισσότερα...


Σελίδα 3 από 6