23Μάρτιος2017

melomakarona2Συστατικά (Φτιάχνει Περίπου 30-40 κομμάτια)

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

300 γρ. ελαιόλαδο, 30 γρ. ζαχαρίνη σκόνη (π.χ.canderel), 360 γρ. χυμό πορτοκάλι,

Διαβάστε περισσότερα...


xoirino-selinoΤο χοιρινό με σέλινο είναι η παραδοσιακή ελληνική συνταγη για τα Χριστούγεννα :

Συστατικά (4 άτομα)

1 κιλό χοιρινό σε μερίδες, 500 γρ. σέλινο, 500 γρ. σέλαρ, 1 σελινόριζα, λάδι αλάτι πιπέρι, 2 αβγά, χυμό ενός λεμονιού

Διαβάστε περισσότερα...


galopoulaΣυστατικά

6-7 kg. γαλοπούλα, 2 λεμόνια κομμένα στα δύο, 50 gr. βούτυρο, 700 gr. ανάμικτα λαχανικά - καρότα, αρακάς, πατάτες, καλαμπόκι, φύλλα μαϊντανός - δάφνη

Διαβάστε περισσότερα...


Υλικά

2 κούπες φράουλα, 3 άλσα τοπ μικρά, 2 ζελέ φράουλα, 6 αυγά για το παντεσπάνι, 2 βανίλιες, 1 ½ ποτήρι ζάχαρη άχνη, ½ ποτήρι αλεύρι, βιτάμ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά, βάζουμε 1 ½ ποτήρι ζάχαρη άχνη, και ½ ποτήρι αλεύρι, τις βανίλιες, και λίγο βιτάμ στο ταψί όπου ψήνουμε το παντεσπάνι.

Χτυπάμε τα 3 άλσα τοπ με το γάλα και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.

Κόβουμε το παντεσπάνι και το ραντίζουμε με τον ζωμό της φράουλας.

Διαβάστε περισσότερα...


Υλικά για 2 άτομα. 1 στήθος από κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο), 1 κρεμμύδι ξερό (μεσαίου μεγέθους),1 κρεμμυδάκι χλωρό, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1½ κουτ. γλυκού αλάτι, ½ κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο, λίγη κανέλλα σε σκόνη, 2 γαρύφαλλα

Διαβάστε περισσότερα...


ΥΛΙΚΑ για τον ΖΩΜΟ 5 λίτσα νερό , 1 ξερό κρεμμύδι, 1 πράσο, 1 μαραθόριζα, 2 δαφνόφυλλα, 1 σέλερι, 1 πορτοκάλι ακέρωτο και κομμένο στα 4, 10 κόκκοι πιπεριου, 1 ατεροειδής γλυκάνισος, 2 κλωνάρια φρέσκου θυμαριού

Διαβάστε περισσότερα...



ΥΛΙΚΑ

3 κουτάκια φράουλες
2 ποτήρια ζάχαρη
3 άλσα τοπ μεσαίου μεγέθους
3 ζελέ φράουλα
8-10 αυγά για το παντεσπάνι

Διαβάστε περισσότερα...


KOULOURAKIAΥΛΙΚΑ

1κιλό φάριν απ
5 αυγά
200γρ. βούτυρο φρέσκο

Διαβάστε περισσότερα...


Παίρνουμε 1 κιλό τραχανά και 1/5 κιλό κολοκύθι τριμμένο (ξύσιμο του κολοκυθιού), περίπου 3 ασπράδια αυγών. Παίρνουμε ένα κιλό γάλα πρόβιο και

Διαβάστε περισσότερα...


Υλικά

1/2κ. αλεύρι σταριού, 1 ½κ. καλαμποκίσιο, αλάτι, 1 λίτρο νερό, μαγιά (ή προζύμι)

Διαβάστε περισσότερα...


Σελίδα 4 από 6