23Μάρτιος2017

Υλικά για τη γέμιση

1 κολοκύθα, 4-5 αυγά, 300γρ. περίπου γάλα, 300γρ. περίπου τυρί, 2 κουταλιές σιμιγδάλι, αλάτι, λίγο λάδι.

Διαβάστε περισσότερα...


Υλικά

1 φλιτζάνι νερό, 1 ποτήρι μούστο από μαύρα σταφύλια, 1 φλυτζάνι αλεύρι (τσαγιού), ½ φλιτζάνι στάχτη, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, λίγο σουσάμι, κανέλλα, καρύδια

Διαβάστε περισσότερα...


Αυτές είναι οι λέξεις που μας έρχονται ξανά και ξανά στον νου όταν προσπαθούμε να περιγράψουμε την εντύπωση που μας προκαλεί η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα.

Διαβάστε περισσότερα...


KOULOURAKIAΥλικά

1 κιλό αλεύρι, 250γρ. βούτυρο γάλακτος, 4-5 αυγά, 1 κρόκο, 1 κουταλιά αμμωνία (διαλυμένη σε 1 φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό).

Διαβάστε περισσότερα...



woman-with-fresh-baked-pieΥλικά

1 κότα σε κομμάτια, 2-3 κρεμμύδια μεγάλα, 10 αυγά, 1 φλιτζάνι λάδι, 1-2 κουτ. Σιμιγδάλι, αλάτι – πιπέρι, 2 λίτρα νερό.

Διαβάστε περισσότερα...


Παίρνουμε 1 κιλό αλεύρι, το ζυμώνουμε και φτιάχνουμε περίπου 20 φύλλα. Τρίβουμε ένα κιλό καρύδι, παίρνουμε κανέλα τριμμένη, γαρύφαλλα τριμμένα για τη γέμιση, 3 βανίλιες και ½ κιλό ζάχαρη για το σιρόπι. Τα βάζουμε

Διαβάστε περισσότερα...


Υλικά

200γρ. καλαμπόκι, 200γρ. σιτάρι, 100γρ. φασόλια, 50γρ. φακές, 50γρ. κουκιά, 100γρ. ρεβίθια

Διαβάστε περισσότερα...


Υλικά

1 ποτήρι λάδι, 2 ποτήρια νερό, 1 ποτήρι ζάχαρη, 2 ποτήρια αλεύρι

Διαβάστε περισσότερα...


Υλικά

4 ποτήρια του νερού νερό, 2 ποτήρια του νερού λάδι, 1 κιλό ζάχαρη, ½ κιλό σιμιγδάλι χοντρό, ½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό.

Διαβάστε περισσότερα...


Σελίδα 6 από 6