29Ιούνιος2017

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
25 Σεπτεμβρίου 2013 Γράφτηκε από την 

Συμβουλές για την ανακαίνιση του σπιτιού σας

Θέλετε να κάνετε αλλαγές στο σπίτι σας αλλά δεν γνωρίζετε πως να ξεκινήσετε ? Εμείς σας δείχνουμε τον τρόπο και σας προτείνουμε λύσεις 

Έχοντας λάβει υπόψην μας τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, χωρίσαμε τις περιπτώσεις ανακαίνισης σε τρεις, έτσι ώστε να πετύχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα σε συνάρτηση πάντα και με τα χρήματα που θέλουμε και μπορούμε να διαθέσουμε.

Έτσι, θα εστιάσουμε σε μικρές χρήσιμες αλλαγές, σε Μερική ανακαίνιση και σε Γενική ανακαίνιση

 


 MarketGroup | Το club του Επαγγελματία και του Μάστορα  | www.marketgroup.gr 


 Η πρώτη περίπτωση είναι η πιο απλή

Αλλάξτε το ύφος του σπιτιού με νέες συνθέσεις χρωμάτων, αλλαγή ταπετσαρίας στον τοίχο σας, επιλέξτε εύκολες λύσεις για να εξυπηρετήσετε τις ανάγκες σας π.χ  Διαχωριστικά, βιβλιοθήκες, συρταριέρες, τοποθέτηση μηχανισμών στη ντουλάπα και στα έπιπλα κουζίνας σας για καλύτερη οργάνωση του κάθε χώρου.
Επίσης, μπορείτε να προβείτε σε αλλαγή υφασμάτων στον χώρο του καθιστικού, αλλαγή στις κουρτινόβεργες, στις κουρτίνες, στο ύφασμα από τα μαξιλάρια σας.

Επίσης, μη ξεχνάτε και τη βοήθεια που μπορεί να σας δώσουν οι συμβουλές ενός ειδικού στις ανακαινίσεις. Ρωτήστε τον διακοσμητή και ζητήστε του να σας κάνει μία μελέτη του χώρου που επιθυμείτε κάθε φορά να ομορφύνετε και να οργανώσετε και προχωρήστε ένα βήμα κάθε φορά.

Θα σας δώσει ευχάριστες λύσες, θα σας ανακουφίσει από την ταλαιπωρία να τα κάνετε όλα μόνοι σας και το πιο σημαντικό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πιο σωστά. 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη Μερική Ανακαίνιση

Εδώ προσανατολίζεστε στην αντικατάσταση παλιών κατασκευών με καινούριες της αρεσκείας και του γούστου σας και προχωράτε σε πιο δραστικές αλλαγές και σε λύσεις που απαιτούν περισσότερα χρήματα σε σχέση με την προηγούμενη περίπτωση.  

Αλλαγές στα είδη υγιεινής, τις βρύσες, τα πλακάκια στο μπάνιο σας, νέες πόρτες εσωτερικές, εξωτερική πόρτα, μπαλκονόπορτες, αλλαγή στα έπιπλα και νέα χρώματα, ταπετσαρίες στον τοίχο, αναδιαμόρφωση και ανακατασκευή της παλιάς σας ντουλάπας όπου π.χ. οι ανοιγόμενες πόρτες μετατρέπονται σε συρόμενες, τυχόν παλιές κατασκευές με τελάρο αντικαθίστανται με νέες κατασκευές με κύβους για καλύτερη οργάνωση και εσωτερικά ράφια μια λύση πιο μοντέρνα και βολική γιατί με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χώρο.
Επίσης, η αλλαγή επίπλων κουζίνας με νέα λειτουργικά έπιπλα εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία, μαζί με την κατασκευή / ανακατασκευή τζακιού, το κατέβασμα του ταβανιού και την τοποθέτηση νέου καταλληλότερου φωτισμού οροφής.

Και γι αυτές τις αλλαγές θα χρειαστεί να συνεργαστείτε με ειδικούς, να επιλέξετε ένα συνεργείο επαγγελματιών, διαφόρων ειδικοτήτων π.χ. Υδραυλικού, Τοποθετητή πλακιδίων, Μαρμαρά, Τζακά, Ξυλουργού, Επιπλοποιού, Αλουμινά, Ηλεκτρολόγου, οι οποίοι με τη σειρα τους θα πρέπει να συνεργαστούν με τον διακοσμητή, για την επιτυχημένη εφαρμογή του αρχικού σας πλάνου εργασιών.

Στην τελευταία περίπτωση της γενικής ανακαίνισης αναφερόμαστε σε πιο δραστικές αλλαγές όπως το γκρέμισμα ενός τοίχου, που μπορεί να είναι απαραίτητο για να " ανασάνει" ο χώρος σας και να δημιουργήσετε ενιαίους χώρους πιο βολικούς και άνετους. Μιά γενική αναπαλαίωση -ανακαίνιση περιλαμβάνει επίσης αλλαγή στέγης, αλλαγή πατώματος, μονωτικές εργασίες τοίχου και/ ή στέγης, νέα ανοίγματα σε πόρτες, παράθυρα, κατασκευή νέων με τό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργεια, αλλαγές στις χρήσεις χώρων, ένωση χώλ, διαδρόμων, αλλαγή θέσης κουζίνας, γύψινες κατασκευές.

Στην περίπτωση αυτή, η συνεργασία σας με μηχανικό και διακοσμητή είναι αναγκαία, έτσι ώστε να ξεχωρίσετε ποια φέροντα στοιχεία δεν πρέπει να πειραχτούν.
Σε κάθε περίπτωση, όλα πρέπει να γίνουν βάσει σχεδίου, το οποίο θα έχετε καταννοήσει και συμφωνήσει,
ώστε να αποφευχθούν περιττές δουλειές που κοστίζουν και καλό θα είναι να φροντίσετε να έχετε αντίγραφα αυτών των συμφωνιών για τις εργασίες που θα γίνουν από τους ειδικούς τεχνίτες ή τον επιβλέποντα
εργολάβο-μηχανικό-διακοσμητή.

Σχετικά με το κόστος και τη διάρκεια κάθε αλλαγής και κατασκευής, μπορείτε να το συμφωνήσετε από την αρχή κάθε συνεργασίας ώστε να μη βρεθείτε εκτός προϋπολογισμού.

Να έχετε όμως υπόψην σας ότι το κόστος μπορεί να υπολογιστεί εφόσον δεν προκύψουν ιδιαιτερότητες στην πορεία των εργασιών. Η αμοιβή τού Μηχανικού είναι για την μελέτη καί τήν έκδοση αδείας εάν χρειαστεί. Η αμοιβή τού Διακοσμητή είναι για την μελέτη χώρου, τα σχέδια, κατασκευών, χρωματισμούς τοίχων, παρακολούθηση τού έργου μέχρι τήν ολοκλήρωσήν του, εφόσον αυτό έχει συμφωνηθεί.

πηγη marketgroup.gr