19Απρίλιος2018

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Φτιάξτε μόνη σας την στολή του παιδιού σας και κερδίστε τις εντυπώσεις!

Φτιάξτε μόνη σας την στολή του παιδιού σας εύκολα και γρήγορα και κερδίστε τις εντυπώσεις! Do it yourself: Μικρό σαλιγκαράκι

Οι Απόκριες απαιτούν μασκαρέματα! Κι αυτό εξάλλου είναι το όνειρο κάθε παιδιού. Το να φτιάξετε μια πρωτότυπη, ευφάνταστη στολή για το παιδί σας δεν είναι καθόλου δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιστρατεύσετε φαντασία, ευρηματικότητα, έμπνευση και πάνω απ’ όλα την καλή σας διάθεση. Εμείς βρήκαμε μία πρωτότυπη, πανεύκολη και κυρίως οικονομική ιδέα στο ohhappyday.com την οποία και σας παρουσιάζουμε!

Θα χρειαστείτε :
ένα κομμάτι σκληρό χαρτόνι
χαρτί περιτυλίγματος καφέ (το λεγόμενο ταχυδρομικό χαρτί)
δύο υφασμάτινες τιράντες
πιστόλι σιλικόνης
και αρκετή ταινία κραφτ.

Για το κεφάλι:
μια στέκα
δύο κίτρινα pom pom
και λίγο σύρμα ειδικό για κατασκευές!

Ξεκινήστε φτιάχνοντας πρώτα το «σπιτάκι» του σαλιγκαριού, που δεν είναι άλλο από το κέλυφός του. Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, αρχίζουμε να διπλώνουμε και να τσαλακώνουμε το χαρτί περιτυλίγματος, στρίβοντάς το σπειροειδώς !

snailcostume3

Καθώς το τυλίγουμε, αρχίζουμε να το κολλάμε με την ταινία κραφτ σε πολλά σημεία για να το σταθεροποιήσουμε!

snailcostume4

Κάνουμε δύο ίδια σε μέγεθος «σπιτάκια» τα οποία κάποια στιγμή θα κολλήσουμε μεταξύ τους ώστε να καλυφθεί εσωτερικά και να μην φαίνεται η ταινία κραφτ. Κατόπιν, κόβουμε σε ένα μικρό τετράγωνο το σκληρό χαρτόνι (όπως βλέπουμε στην φωτογραφία) και κολλάμε τις τιράντες με την βοήθεια της σιλικόνης.

 snailcostume5

Αφού έχετε βεβαιωθεί ότι οι τιράντες είναι συμμετρικές και το μέγεθος του παιδιού, κολλάμε το πίσω μέρος του σκληρού χαρτονιού το «σπιτάκι» του σαλιγκαριού (αφού έχετε πρώτα ενώσει τα δύο κομμάτια μεταξύ τους).

snailcostume7

Για να τελειοποιήσουμε την στολή, παίρνουμε την στέκα και με την βοήθεια του σύρματος δημιουργούμε δύο κεραίες, τις οποίες τυλίγουμε με χαρτί περιτυλίγματος. Στην άκρη κάθε κεραίας κολλάμε από ένα pom pom.

snailcostume2

Το μικρό σας σαλιγκαράκι είναι έτοιμο! Καλοφόρετη η νέα του στολή!

 

 

snailcostume1

 

snailcostume kapakiΠροσθήκη σχολίου