22Μάρτιος2017

Γράφτηκε από την 

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ Ο διάλογος και η εξουσία των γονιών

Εμείς οι γονείς πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας να καταλάβουν πως η εξουσία των γονιών στη λήψη αποφάσεων έχει σκοπό να τα προστατέψει και όχι να τους κάνει κακό. Ακόμα και στις περιπτώσεις που πρέπει να πάρουμε σκληρές αποφάσεις γι' αυτά πρέπει να εξηγούμε τους λόγους βάζοντας τα δυνατά μας με τον πιο κατανοητό τρόπο.

Με μορφές ηθικής εξουσίας μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα όπως η αγάπη, η λογική, η κατανόηση, το παράδειγμα, το κύρος. Η πειθώ είναι πιο αποτελεσματική από τη βία.

Η αυτοεκτίμηση είναι πολύ σημαντική για τη συναισθηματική μας ισορροπία. 'Οσοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση προσπαθούν να προστατέψουν τον εαυτό τους με άμυνα την τελειομανία ή την κακή τους διάθεση.

Η αυτοεκτίμησή μας ξεκινά από την πρώτη παιδική ηλικία και η εμπιστοσύνη είναι μια αξία που πρέπει να διδαχθούμε.' Οταν δείχνουμε εμπιστοσύνη στα παιδιά μας αυτά αποκτούν ταυτόχρονα και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τους άλλους έτσι γίνονται πιο ικανά, πιο ήρεμα, έχουν καλύτερες σχέσεις με τους γύρω τους και είναι πιο ευτυχισμένα σαν άτομα λόγω της καλής εντύπωσης που έχουν για τον εαυτό τους.

Το σπίτι που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας θα πρέπει να είναι ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης όπου θα κρίνονται οι πράξεις και όχι τα άτομα όπου θα αναγνωρίζονται οι προσπάθειες των μελών της και θα ακούγονται θα σέβονται και θα εκτιμούνται οι απόψεις χωρίς να υπάρχουν απαγορευμένα θέματα ή ταμπού.

Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τα καλά μας στοιχεία και να επωφελούμαστε μπορούμε από αυτά.

'' Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας είναι το πρώτο μυστικό της επιτυχίας '' (Ραλφ.Ου.'Εμερσον, Βορειοαμερικανός φιλόσοφος)

FBWRITECOMMENTΒασιλική Παλαιογιάννη

Κοινωνική Λειτουργός

Η Βασιλική Παλαιογιάννη γεννήθηκε στις Παπαδάτες Αγρινίου.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι Πάτρας και διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Έχει εργαστεί στο Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου, με την ιδιότητα της Κοινωνικής Λειτουργού αλλά και της Επιμελήτριας Ανηλίκων, στο Κέντρο Εργαζόμενης Νεότητας Αγρινίου από τον οργανισμό Εργατικής Εστίας, στο Ειδικό Σχολείο Μεσολογγίου, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», στο Κ.Ε.Δ.Δ.Υ Μεσολογγίου, ως εκπαιδεύτρια στα Ι.Ε.Κ, ενώ έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την αντιμετώπιση του φαινομένου της υπερβολικής χρήσης υπηρεσιών διαδικτύου για παιδιά και εφήβους.

Παρακολουθεί σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες έτσι ώστε να ενημερώνεται διαρκώς για τις θεραπευτικές διεξόδους σε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις

Γνωρίζει την αγγλική γλώσσα TOEICMs και έχει καλή γνώση των Dos, Windows, Ms – office(Word, Access. Είσοδος δεδομένων και στατιστική ανάλυση σε Excel), Internet, E-mail (Ms Outlook), καθώς και Τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης.

Προσθήκη σχολίου