15Δεκέμβριος2017

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
05 Σεπτεμβρίου 2013 Γράφτηκε από 

Τα έντονα χείλη τραβούν τελικά τους άντρες ?

Πόσες φορές έχετε ακούσει πως οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με φυσικό και διακριτικό μακιγιάζ ?

red-lipstick-stack

 

Για να δούμε κατά πόσο αυτή η άποψη απέχει από την πραγματικότητα...

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, έδειξε ότι οι άντρες έλκονται από γυναίκες με βαμμένα χείλη και μάλιστα τα κόκκινα χείλη είναι εκείνα που θεωρούν τα πιο ελκυστικά.

EMMA-STONE

Κατά τη διάρκεια της έρευνας 50 άντρες είδαν φωτογραφίες γυναικών με βαμμένα χείλη, σε κόκκινη και ροζ απόχρωση αλλά και φωτογραφίες με γυναίκες χωρίς ίχνος κραγιόν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άντρες αφιέρωσαν κατά μέσο όρο 7.3'' στις φωτογραφίες των γυναικών με τα κόκκινα χείλη, 6.7'' στις φωτογραφίες των γυναικών με ροζ χείλη και μόλις 2.2'' σε εκείνες που δεν φορούσαν κραγιόν.

MAIN

Σύμφωνα με μια παλιότερη έρευνα στη Γαλλία όπου το φιλοδώρημα είναι προαιρετικό, οι σερβιτόρες με κόκκινο κραγιόν πήραν περισσότερα φιλοδωρήματα σε σύγκριση με τις σερβιτόρες που φορούσαν ροζ, καφέ ή καθόλου κραγιόν. Οι άντρες που ρωτήθηκαν έπειτα, παραδέχτηκαν ότι έδωσαν υψηλότερο φιλοδώρημα στις σερβιτόρες με το κόκκινο κραγιόν γιατί τις βρήκαν περισσότερο ελκυστικές !

Είναι όμως τόσο σοκαριστικό το ότι οι άντρες προσέχουν περισσότερο τις γυναίκες με κόκκινο καγιόν ?

Σύμφωνα με την ψυχολογία, το κόκκινο σχετίζεται με τη ζεστασιά, τη θετική ενέργεια, και τον δυναμισμό και αποτελεί το χρώμα εκείνο που εξιτάρει τις αισθήσεις και τις φιλοδοξίες μας.