27Ιούνιος2017

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
07 Ιανουαρίου 2015

Ανακαλύφθηκε χρονοκάψουλα 220 ετών !

Διαρροή νερού σε κυβερνητικό κτίριο της Μασαχουσσέτης ήταν η αιτία να ανακαλυφθεί η χρονοκάψουλα που χρονολογείται να έχει θαφτεί στο σημείο πριν από 220 χρόνια, δηλαδή το 1795. 

Την χρονoκάψουλα τοποθέτησαν στο κτίριο οι Paul Revere- ήρωας του πολέμου, Samuel Adams -ο κυβερνήτης της Μασαχουσσέτης και ο William Scollay ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που το κουτί των περίπου 5 κιλών, που περιέχει ιστορικά αντικείμενα, έχει ανακαλυφθεί, αφού το 1855, κατά τη διάρκεια άλλων εργασιών το κουτί μετακινήθηκε, αλλά τοποθετήθηκε ξανά στη θέση του για άλλα 160 χρόνια. 

Οι ειδικοί χρειάστηκαν 7 ώρες για να το ξεθάψουν και μέχρι σήμερα, οι ιστορικοί είχαν την ευκαιρία να δουν μέσα σε αυτό με ειδικά εργαλεία, αφότου το ξέθαψαν στις 11 Δεκέμβρη, και όταν το κουτί μεταφέρθηκε στο Μουσείο ΚαλώνΤεχνών της Βοστόνης, είχαν την δυνατότητα με ακτίνες Χ να το ξανά ελέγξουν.

Σύμφωνα λοιπον με το CNN, το κουτί περιέχει ασημένια και χάλκινα νομίσματα τα οποία χρονολογούνται τη περίοδο από το 1652 έως το 1855, ένα σκαλιστό ασημένιο πιάτο, ένα χάλκινο μετάλλιο με τον George Washington, εφημερίδες, κάρτες, κτλ. 

ΠΗΓΗ | CNN , CNN's Kevin Conlon contributed to this story.Προσθήκη σχολίου