25Μάρτιος2017

RSS

Πανέμορφα Γεφύρια στην ευρύτερη περιοχή της Τριχωνίδας και Φύση που σε αποζημιώνει και με το παραπάνω αν μπεις στην διαδικασία να την ανακαλύψεις!

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα ορμητικό κρυστάλλινο ποτάμι, διάφανες πρασινογάλανες λίμνες, γιγάντια σοκολατόχρωμα σταλακτιτικά, διαμαντοστόλιστα γκουρς, διάδρομοι μήκους εκατοντάδων μέτρων, εσωτερικά βάραθρα .....

Διαβάστε περισσότερα...

Είναι αδιαπραγμάτευτο γεγονός πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες επισκέπτονται τη γραφική κωμόπολη του Μπάνσκο, στην πλειοψηφία τους χιονοδρόμοι, skier και snowboarders.

Διαβάστε περισσότερα...

Ταξιδεύετε με λεωφορείο, αεροπλάνο, τρένο ή πλοίο ? Η εφαρμογή «Τα δικαιώματα των επιβατών» σας παρέχει σαφείς και συνοπτικές πληροφορίες όσον αφορά τα δικαιώματά σας ως επιβάτες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Πολλοί την αποκαλούν βασίλισσα της νύχτας. Και πραγματικά, η Μαδρίτη ασκεί στους επισκέπτες έντονη γοητεία. Η πόλη ιδρύθηκε τον 9o αιώνα από τους Άραβες και από το 16o αιώνα «στέφθηκε» πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Διαβάστε περισσότερα...


Amvrakikos1Κατηφορίζοντας την εθνική οδό από το Αγρίνιο και διασχίζοντας την πόλη της Αμφιλοχίας από τα νότια (βλ. χάρτη, θέση 1 ), αντικρίζουμε για πρώτη φορά τον ομώνυμο όρμο. Η πόλη είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας πόλης Λιμναίας, τμήματα του κάστρου της οποίας σώζονται μέχρι σήμερα. Συνεχίζοντας προς τα βόρεια, στην ανατολική όχθη, συναντάμε τη λιμνοθάλασσα Μπούκα (2) όπου κυρίως την άνοιξη συγκεντρώνονται γλαρόνια και διάφορα παρυδάτια (χαραδριόμορφα, σκαλίδρες).

Διαβάστε περισσότερα...


Η αφορμή αυτής της περιπλάνησης ήταν η πρόσκληση ενός φίλου να επισκεφτούμε το σπήλαιο του Αγ. Αντρέα του Ερημίτη που είχε την τιμητική του. Φύγαμε νωρίς από το Αγρίνιο με βαριά σύννεφα και βροχή που μας ακολούθησε σε όλη την διαδρομή.

Διαβάστε περισσότερα...


diakopes-taneaΜε τίτλο: «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ. Το πάρκο της Ελλάδας» η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» φιλοξενεί σήμερα (Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010) μεγάλο αφιέρωμα στο νομό σε κείμενα και φωτογραφίες των Δημήτρη Μανιάτη, Βασίλη Μαθιουδάκη, Λεωνίδα Κονδύλη και Κώστα Κατσίγιαννη.

Στο αφιέρωμα υπάρχουν οδοιπορικά στις πόλεις του Μεσολογγίου, Αγρινίου, Ναυπάκτου, στις Οινιάδες, την Αλυζία, το Θέρμο, την Παραβόλα, την Αποδοτία, την Ορεινή Ναυπακτία, το Χάνι Μπανιά και τη λίμνη Τριχωνίδα.

Διαβάστε περισσότερα...