24Μάιος2018

RSS

ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
08 Ιανουαρίου 2010 Γράφτηκε από την

Ηθοποιοί : Ιορδάνου Μάριος

marios_iordanou2

Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε αρχικά Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Μαγεντίας στη Γερμανία και στη συνέχεια Θέατρο στις σχολές : Αιμ. Βεάκη, Πειραϊκού Συνδέσμου και Μ.Τράγκα, από την οποία και αποφοίτησε. Έχει σπουδάσει μουσική, πιάνο και τραγούδι.

Διαβάστε περισσότερα...

05 Δεκεμβρίου 2009 Γράφτηκε από την

Γλύπτες : Παπαδημητρίου Θόδωρος

1931 Γεννήθηκε στο Αγρίνιο

1952-58 Σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών
1959-62 Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ecole des Beaux-Arts, στο Παρίσι
1972    Διδάσκει γλυπτική στο California State University, ως επισκέπτης Καθηγητής
1980-98 Καθηγητής Πλαστικής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π.
2007    Ομότιμος καθηγητής Ε.Μ.Π.

Διαβάστε περισσότερα...

palamas_kostisΠοιητής και λογογράφος, ο κατ' άλλους και πατριάρχης τής νεώτερης ελληνικής ποίησης. Γεννήθηκε στην Πάτρα από γονείς Μεσολογγίτες. Ο πατέρας του, Μιχαήλ Παλαμάς, ήταν δικαστικός και επιθυμούσε να ακολουθήσει και ο γιος του τον νομικό κλάδο. Επτάχρονος, όμως, ακόμη ο ποιητής θα χάσει και τους δύο γονείς του. Φεύγει από την Πάτρα και πηγαίνει στο Μεσολόγγι,
 
 

Διαβάστε περισσότερα...

05 Δεκεμβρίου 2009 Γράφτηκε από την

Γλύπτες : Παπασάϊκας Βασίλης

papasaikas_1

Στη φωτό : (από δεξιά) Ο Γλύπτης Βασίλης Παπασάϊκας, η Αντιδήμαρχος Αγρινίου & Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου κα Κων/να Κατσαρή και ο Ζωγράφος και Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου κος Χρήστος Γαρουφαλής

Ο Βασίλης Παπασάϊκας γεννήθηκε το 1956 στο χωριό Καινούριο Τριχωνίδας από  γονείς αγρότες, το Γιώργο και τη Θεοφανία Παπασάικα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο  Χρήστος  Γαρουφαλής γεννήθηκε το 1959 στο Αγρίνιο.
Έκανε τετραετείς σπουδές σχεδίου και ζωγραφικής στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των οποίων ήρθε σε επαφή με σημαντικούς δημιουργούς, μελετώντας το έργο και τη φιλοσοφία τους. Κατατάσσεται στην ομάδα των νεο-παραστατικών ζωγράφων.

Διαβάστε περισσότερα...

05 Δεκεμβρίου 2009 Γράφτηκε από την

Ηθοποιοί : Μεντής Κώστας

(1913 - 27 Νοεμβρίου 1983) Ήταν ηθοποιός από την Αμφιλοχία. Ήταν θείος των ηθοποιών Νένας Μεντή και Χρήστου Βαλαβανίδη και έπαιξε σε κωμωδίες, σε ρόλους δεύτερους, κάνοντας το μύωπα, τον πελάτη ή το στρατιωτικό.

Διαβάστε περισσότερα...

Σελίδα 1 από 6