24Ιανουάριος2019

Γράφτηκε από την 

Ψυχική υγεία και διαπροσωπικές σχέσεις - Η προσωπική μας ιστορία

γράφει η Βασιλική Παλαιογιάννη - Κοινωνική Λειτουργός

Ολοι μας έχουμε μια προσωπική ιστορία που μας χαρακτηρίζει. Κάθε στιγμή που ζούμε δεν είναι παρά ενα σημείο στο δρόμο της ζωής μας. Είναι σημαντικό να ξέρουμε από που ερχόμαστε για να καταλάβουμε καλύτερα προς τα που πάμε και

γιατί παίρνουμε τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Είναι πάντα χρήσιμο να αναρωτιόμαστε πως φτάσαμε στον κόσμο, πως είμασταν μωρά, αν είχαμε αδέρφια μεγαλύτερα, ποιές ήταν οι πρώτες λέξεις που μάθαμε, ποιά παιχνίδια μας άρεσαν περισσότερο....'Ολα αυτά είναι η ιστορία μας. Είναι πολύτιμα στοιχεία και όταν υπάρχει η δυνατότητα, έχουμε το δικαίωμα να τα μάθουμε.

Είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιοί ήταν οι προγονοί μας και πως ζούσαν. Ρωτήστε τους γονείς σας, τους παππούδες σας και τις γιαγιάδες.

Πολλές φορές οι μεγάλοι θυμούνται ενδιαφέρουσες ιστορίες έτσι μπορείτε να κάνετε τις οικογενειακές συναντήσεις λιγότερο ανιαρές ζητώντας από τους μεγάλους να γυρίσουν στο παρελθόν και να θυμηθούν ευχάριστες, δυσάρεστες ή αστείες ιστορίες. Βέβαια πρέπει να είμαστε διακριτικοί, πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να θυμούνται κάποια γεγονότα γιατί ίσως τους πονάνε πολύ. 'Ισως πάλι κάποιες απαντήσεις που θα πάρουμε να πονέσουν εμάς τους ίδιους.

Η προσωπική ιστορία του καθενός δεν είναι ούτε καλή, ούτε κακή αλλά είναι ένα άθροισμα από στιγμές ευτυχίας, δυστυχίας, τυχαίων γεγονότων, ατυχημάτων, δύσκολων καταστάσεων, χαράς και πόνου. 'Οσο δε δεχόμαστε ότι αυτή είναι η δική μας ιστορία τόσο δυσκολευόμαστε να προχωρήσουμε. Όλα αυτά βέβαια, μ' ένα αίσθημα αναγνώρισης προς τους ανθρώπους που μας έδωσαν τη ζωή και με ένα στόχο να τα καταφέρουμε τόσο καλά όσο και εκείνοι ή καλύτερα από αυτούς.

walking-away1

 

Ακόμη και αν αισθανόμαστε θυμό ή ντροπή για κάποια πράγματα που έκαναν ή που δεν έκαναν οι γονείς μας, πρέπει να ξέρουμε ότι κανένα αποτυχημένο ή δύσκολο παρελθόν δεν μας εμποδίζει να έχουμε ένα ωραίο ΜΕΛΛΟΝ.

Ελπίζοντας ότι, καθώς μεγαλώνουμε, θα είμαστε σε θέση ολοένα και περισσότερο να καθορίζουμε ΕΜΕΙΣ
τη συνέχεια της προσωπικής μας ιστορίας.Βασιλική Παλαιογιάννη

Κοινωνική Λειτουργός

Η Βασιλική Παλαιογιάννη γεννήθηκε στις Παπαδάτες Αγρινίου.

Είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι Πάτρας και διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Έχει εργαστεί στο Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου, με την ιδιότητα της Κοινωνικής Λειτουργού αλλά και της Επιμελήτριας Ανηλίκων, στο Κέντρο Εργαζόμενης Νεότητας Αγρινίου από τον οργανισμό Εργατικής Εστίας, στο Ειδικό Σχολείο Μεσολογγίου, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», στο Κ.Ε.Δ.Δ.Υ Μεσολογγίου, ως εκπαιδεύτρια στα Ι.Ε.Κ, ενώ έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την αντιμετώπιση του φαινομένου της υπερβολικής χρήσης υπηρεσιών διαδικτύου για παιδιά και εφήβους.

Παρακολουθεί σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες έτσι ώστε να ενημερώνεται διαρκώς για τις θεραπευτικές διεξόδους σε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις

Γνωρίζει την αγγλική γλώσσα TOEICMs και έχει καλή γνώση των Dos, Windows, Ms – office(Word, Access. Είσοδος δεδομένων και στατιστική ανάλυση σε Excel), Internet, E-mail (Ms Outlook), καθώς και Τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης.

Προσθήκη σχολίου