24Ιανουάριος2019

24 Δεκεμβρίου 2017 Γράφτηκε από την 

Ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους η παράσταση Χριστούγεννα με τον Μολυβένιο Στρατιώτη στο Αγρίνιο !

Ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους η παράσταση του Μάριου Ιορδάνου "Χριστούγεννα με τον Μολυβένιο Στρατιώτη"που παρουσιάστηκε το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο. 

Το αριστούργημα του κορυφαίου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε θεατρική διασκευή Σοφίας Καζαντζιάν, πρόκειται για την πιο θρυλική χριστουγεννιάτικη ιστορία, με τους Μάριο Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν και Μέλπω Μπατσακούτσα να κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των μικρών μας φίλων σε μία παράσταση που συνδυάζει θέατρο, χορό, ζωντανό τραγούδι, γέλιο, αλλά ακόμη μέσα από την πρωτότυπη και εκλεπτυσμένη αυτή διασκευή κατορθώνει να περάσει μηνύματα για τις σημαντικές αξίες της ζωής, την αγάπη, τη φιλία, την ελπίδα και την αξία της προσπάθειας.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Τα παιχνίδια, όταν οι άνθρωποι κοιμούνται, ζωντανεύουν, χορεύουν και τραγουδούν. Έτσι, μία χάρτινη Μπαλαρίναζωντανεύει και περιμένει όπως όλοι τα Χριστούγεννα. Στο σπίτι που ζει, καταφθάνει με τον ταχυδρόμο ένα δώρο που θα της αλλάξει τη ζωή. Είναι ένας Μολυβένιος Στρατιώτης, που κουτσαίνει από το ένα πόδι. Όταν η Μάγισσα του σπιτιού θα χωρίσει τα δύο παιχνίδια, ο γενναίος στρατιώτης θα κάνει τα πάντα για να γυρίσει πίσω στην μπαλαρίνα. Θα συναντήσει νεράιδες, ζώα και πλάσματα που θα τον βοηθήσουν να βρει το δρόμο του γυρισμού αλλά και πολλά εμπόδια. Άραγε θα τα καταφέρει; Θα προλάβει να γυρίσει στην μπαλαρίνα του πριν έρθουν τα Χριστούγεννα;

Συντελεστές
Σκηνοθεσία- Μουσική Επιμέλεια: Μάριος Ιορδάνου
Θεατρική Διασκευή- Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
Ενδυματολογία: Ελευθερία Τώρα
Σκηνογραφία: Βαλεντίνο Βαλάσης
Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Μέλπω Μπατσακούτσα